Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csanádpalota FC - Tápé ESK

2010.04.01

Csanádpalota FC – Tápé ESK 1-1 (1-1)

Írta: Kiss Máté

 

Tápé ESK: Samu – Kis, Balog, Ábrahám, Kovács H. Zs. – Megyeri, Houssam, Kónya, Terhes – Kovács H. Cs., Szatmári

 

Vezette:  Kasza László

Gólszerző:  Kovács H. Cs.

Cserék:  Terhes helyett Dombi (a szünetben)

           Szatmári helyett Borbola (65’)

 

Az őszi vereségért való visszavágás reményében érkezett a listavezető Tápé Csanádpalotára. Habár a bajnokságban való magabiztos vezetése miatt akár a könnyelműség is rányomhatta volna bélyegét a meccsre a vendégek részéről, a játék képe alapján korántsem lehetnek megelégedve – a Csanádpalota csapatára nézve hízelgő – 1-1-es döntetlennel a vendégek. Az álmos kezdés és a gyorsan bekapott gól után, szinte végig a palotai térfélen volt a labda, több 100%-os ziccer és 4 kapufa mellett illett volna a vezető gólt is megszerezni a fél lábbal már bajnok tápéi csapatnak. Az őszi szezon végeztével hibátlanul végző Tisza partiak bebizonyították, ennek a bajnokságnak a megnyerése nem ördöngösség részükről, mégis fájó pontveszteség volt a szombati derbi, hiszen sikerült rontani eddigi makulátlan mérlegén Huszikáéknak.

Nem tudta legerősebb felállásában felküldeni csapatát az erősen az „elfogadható” minőségű kategóriába tartozó gyepszőnyegre Kiss Máté edző, hiszen seggnyalás, a csapat cserbenhagyása, az eddigi munka és eszme feladása és egyéb okokból 3 fontos ember is az ifjúsági csapatban futballozott a mai napon, többek között, az ilyenfajta hozzáállásával a CSK szalagot is elveszítő Mátó, a gólkirály jelölt Fodor és Bakai, akik nem tudták erősíteni csapatukat a mérkőzésen. Előbbi kettő, az ifi csapat béli délutáni szereplésén bebizonyította, nem minden a korosztály, bizony az edzés hiány mindkettejük játékán – finoman fogalmazva is - erősen meglátszott. Sajnos az efféle igénytelenség nem tűri meg magát az aranyérem várományosának csapatában, kettőjüknek kérdéses a szereplése a bajnokság további részében.

Rossz szokásához híven, álmosan kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, minek eredményeképp gyors hazai vezetés született, egy labdavesztés után messziről ívelték át, az egyébként rosszul helyezkedő Samu felett a labdát. A vendégeknek sikerült időben kapcsolni, a végig jól játszó Megyeri futott el a balszélen, majd lövését a vendéglátók kapusa csak az érkező Tápé csatár, Hegi elé tudta ütni, aki követte a támadást és a lehetőséget köszönve, ki is használta azt, közelről lőtt a hálóba. Már az első félidő derekán – mint később kiderült – ki is alakult a végeredmény, a rengeteg helyzetét kihasználni nem tudó Tápé, hiába támadta végig a második játékrészt, nem sikerült gólt szereznie, habár játéka a második félidőre erősen javult, sikerült teljesen saját kapuja elé szegezni a Csanádpalota együttesét, olyannyira, hogy a minden bizonnyal Csanádpalota szimpatizáns játékvezető 5 perccel hamarabb véget vetett a találkozónak.

 

Kiss Máté:  „kicsit bosszant a pontvesztés, de legalább sikerült egy szoros meccset játszani, sokkal több sportértéke van, mint pl. egy Apátfalva elleni 14-1-es győzelemnek. Kevés ilyen szoros mérkőzésünk van ebben a bajnokságban, ez a csapat kinőtte a megye I-et és habár rengeteg hibánk van és nagyon sok mindenben fejlődni valónk, a SzVSE visszalépésével biztos vagyok benne – tiszteletben tartva a többi csapat játéktudását is -, hogy egy pillanatig sem fog veszélyben forogni a bajnoki cím. Ettől a meccstől tartottam a leginkább a tavaszi szezon folyamán, a továbbiakban csak az a kérdés, hogy mennyit javítunk a gólarányunkon. Szeretném, ha 100 rúgott gólig eljutnánk”

A következő fordulóban a Szőreg RSE csapata látogat Tápéra, minden bizonnyal az utolsó esélye lesz a Rákóczinak, hogy megkérdőjelezze bajnoki esélyeit az e forduló béli botlását is beletekintve toronymagasan vezető Tápéi Egységes Sportkörnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:))

(Hegi, 2010.04.01 14:02)

Igen..majd az Imi...:P

jó cikk

(Bakai, 2010.04.01 13:56)

Jó kis cikk...:D
Nem baj srácok belefér, ez a kis botlás... majd Szőreget meg elverjük...:) Hajrá Tápé!!