Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szőreg RSE - Tápé ESK

2009.10.15

Szoros lett a vége, de megcsináltuk!

Írta: Kovács H. Zsolt

 

      Jó hangulatban indultunk neki az utazásnak, hisz minden jogunk meg volt, hogy bízzunk benne, meglesz a három pont. Meleg időjárás fogadott minket, egy nem túl jó talajú pályával.

A bemelegítésnél sajnos nem tudtunk kellő mértékben felpörögni, és ez meglátszott az első félidőben is.

     Mi indítottuk útjára a játékszert. Szinte még el se kezdődött a meccs de máris megszereztük az előnyt. Borbola Viktor kirúgása után Kovács. H. Zsolt tudott beleérni a labdába, ami így a védő feje felett Fodor Máté elé került, aki egy az egyben vihette a kapusra és nem hibázott, 0-1. Ezek után, pár perc erejéig, mezőnyben folytatódott tovább a küzdelem. Egy hosszú indítást követően védőnk nem tudott menteni, elszállt felette a labda és a hazai játékos higgadtan gurított kapusunk mellett a kapuba, 1-1. A maradék időben nem történt semmi, néha-néha jött egy helyzet, de az utolsó passzokba sorra hiba csúszott. Egy perccel a szünet előtt azonban jött a hidegzuhany, szinte leutánozták az első gólúkat a szőregiek, 2-1. Mondhatni pocsék játékkal rukkoltunk elő az első negyvenöt percben.

A szünetben lejött Hegi és Bazsi, helyükre Levi a középpályára és Beni pedig a szélre állt be. A kis taktikai átszervezés miatt, Zsolti hátralépett jobbhátvédnek. A félidei edzői beszéd meglátszott a játékkunban is. Nagyjából csapatunk minden tagjának a teljesítménye javult. Nem kellett sokat várnunk a következő gólra. Megint csak Máté fordult le védőjéről és bombázott az ellenfél kapujába, 2-2. Már most lehetett látni, izgalmas végjátéknak nézünk elébe. A harmadik találatnál Bagi Tamás cselezte ki szépen védőjét majd a kapust is és passzolt vissza a jól érkező Bakainak, aki a kapufa segítségével gurított a kapuba, 2-3. Nem sok hiányzott a győzelemhez, továbbra is mentünk előre, ami újabb gólban mutatkozott meg. Bakai Peti futott el a bal szélen, átverte őrzőit, majd önzetlenül Máténak továbbította a labdát, aki megint hibátlanul teljesítette ezt is, megszerezte önmaga harmadik gólját, 2-4. Innentől mindenki úgy gondolta, hogy meglesz a győzelem, de akadtak még gondjaink. Jött az újabb indítás, a csatár lefutotta védőnket, és szépített, 3-4. Középkezdés után kapunk elé szegeztek minket és sikerült kiharcolniuk egy szögletet. Az ötösön belül pattogott a labda, de csak addig, míg balszélsőnk fel nem szabadított. Elhangzott a hármas sípszó. Küzdelmes meccsen sikerült megszerezni a három pontot, ami meghatározó lesz a bajnokság megnyerésében. Nehéz ellenfelet vertünk meg, de a java csak jövő hét pénteken következik. Itthon fogadjuk a SZVSE-t.